• C

Greenshot Easy printscreen

Blog Greenshot - Easy printscreen tool

Ik (Rico, stagiair bij Die Computer ICT) schrijf hier een klein blogje over het internetprogramma Greenshot met dit programma kan je screenshots maken op je pc maar toch net iets anders dan andere programma's. Het is veel makkelijker en zeer geschikt als je een bijvoorbeeld een handleiding wil maken.

 

 

Ik had zelf nog nooit van dit programma gehoord het was dat mijn werkgever Gert-Jan er mee kwam en vroeg of ik hier een artikel over wou schrijven, na dat dit gevraagd werd heb ik het programma geïnstalleerd en het is zeker een aanrader ik maakte altijd print screens gewoon via Windows zelf maar kwam erachter dat dit een stuk beter werkte dan hoe ik het altijd deed. Via Windows zelf printscreens maken werkt prima alleen je kan alleen van je hele scherm een screenshot maken en hij komt meteen automatisch in het mapje screenshots terecht, met het programma greenshot kan je bepaalde instellingen aanpassen waardoor je met sneltoetsen snel printscreens kan maken naar hoe het jou uitkomt bijvoorbeeld: alleen het geselecteerde gedeelte van het beeldscherm of juist het vorige geselecteerde gedeelte. Wat ook superhandig is dat je met het programma meteen kan bepalen of je hem wilt delen of in een andere map wilt opslaan na het nemen van de print screen, zoals je hier dus al aan kunt zien werkt het een stuk handiger dan normale printscreens nemen via je Windows pc zelf.  

 

 

 

Dus in conclusie wil je makkelijker print screens maken en je leven een klein stukje makkelijker maken download greenshot met de link hieronder op de pagina. Het is gratis dus proberen kan geen kwaad!

 

Downloads (getgreenshot.org)