• C

Multi-Factor Authenticatie

Tegenwoordig is een wachtwoord een van de meest gebruikte veiligheidsmaatregelen. Helaas is een wachtwoord ook kwetsbaar. Om ervoor te zorgen dat u online optimaal beveiligd bent is het daarom verstandig om multi-factor authenticatie (2-staps verificatie) toe te passen.

Wat is multi-factor authenticatie?
Multi-factor authenticatie zorgt ervoor dat er eerst een melding naar uw telefoon verstuurd wordt. Vervolgens kunt u de inlogpoging zelf goedkeuren of weigeren. Deze vorm van authenticatie is daarom een stuk beter tegen het tegengaan van ongewenste aanmeldpogingen.

Multi-factor authenticatie op uw privé/zakelijke e-mail
Om uw e-mailomgeving zo veilig mogelijk te maken is het aan te raden om op uw e-mailadres multi-factor authenticatie toe te passen. Dit is mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven/organisaties. Binnen uw bedrijf/organisatie kunnen uw medewerkers op deze manier eenvoudig en nog belangrijk op een veilige manier inloggen.

Multi-factor authenticatie binnen een bedrijfsomgeving
Wanneer u uw bedrijfsomgeving optimaal wilt voorzien van een goede multi-factor authenticatie oplossing is het ook mogelijk om alle apparaten te voorzien van multi-factor authenticatie. Op deze manier voorkomt u dat gebruikers met een simpel wachtwoord direct in het systeem kunnen inloggen. Gebruikers zullen de aanmeldpoging op deze manier eerst moeten goedkeuren door een push-melding op de telefoon goed te keuren. Ook kunnen gebruikers op deze manier mogelijk ongewenste aanmeldpogingen direct weigeren.

Bent u benieuwd naar de verschillende multi-factor authenticatie mogelijkheden voor u of uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via support@diecomputer.nl of bel naar: 0573-460819.